Start > CF > Benauwdheid oplossen

Benauwdheid oplossen

8 december 2011 Reageer Ga naar reacties

Afgelopen maandag was ik voor mijn tweewekelijkse controle in het ziekenhuis. Aangezien ik sinds ongeveer twee weken redelijk snel steeds benauwder ben geworden werd er besloten om een longfoto te maken een longfunctie te blazen. Ik had een redelijke tijd geen longfunctie geblazen omdat dit volgens de arts weinig zin meer had. De resultaten vielen echter zo erg tegen dat er besloten is om mij direct in het ziekenhuis op te nemen.

Bij de longfunctie viel het op dat de gehele test slecht was, elke waarde die er gemeten werd was laag, alsof mijn longen plots ‘kleiner’ waren geworden. De longfoto liet hiervoor de verklaring zien: er zat een grote hoeveelheid vocht achter mijn longen. Dit zorgde ervoor dat mijn long zich niet lekker kon ontplooien en dus letterlijk kleiner was. Maandag is er direct een drain geplaatst waarna ik vrijwel meteen meer lucht had.

Omdat dit misschien allemaal wat vaag klinkt heb ik de tijd genomen om het te verduidelijken met behulp van een kleine strip:

Hoe zit het?

Strip

Plakken

Op dit moment loopt er nog steeds wat vocht in de bak. Vanochtend is er voor de 5e keer een foto gemaakt in de hoop dat er weer wat vooruitgang te zien is. Als alle lucht en vocht eruit is kan er begonnen worden met plakken. Ik hoop vandaag nog te horen wanneer ze dat gaan doen en hoe lang dit gaat duren.

Categorieën:CF
  1. jacqueline
    8 december 2011 op 19:18 | #1

    Hoi Michiel,
    We hopen echt dat het plakken snel kan gebeuren en dat je weer wat meer lucht hebt.
    Je uitleg is zoals gewoonlijk weer super.
    We komen als je nog wat langer moet blijven zeker langs.
    veel groetjes,
    Ben en Jacqueline

  2. Piet Marcelis
    8 december 2011 op 19:57 | #2

    Hoi Michiel
    Wij hadden van je oma begrepen dat je weer in het ziekenhuis lag dus even op je Website gekeken en jawel daar en jawel daar konden wij lezen waarom je was opgenomen .
    Je uitleg was weer goed en duidelijk voor een leek.
    Michiel heel veel groeten van ons uit leiden
    Tonny en Piet Marcelis .

  3. Marga, Bruno en de kids
    8 december 2011 op 21:43 | #3

    Ha Michiel,
    longvlies plakken….klinkt niet echt als het maken een sinterklaassurprise….zelfs niet in stripvorm. Heel veel sterkte en groeten van ons.

  4. Judith
    8 december 2011 op 22:44 | #4

    Ach jee niet WEER zo’n vervelende drain!! Helaas heb je daar al teveel ervaring mee hé. Sterkte en hopelijk ben je snel minder benauwd!!

  5. Wilma
    8 december 2011 op 22:49 | #5

    Fijn dat je weer meer lucht krijgt. Hopelijk blijft dat nu een poos zo. En valt het plakwerk een beetje mee. Sterkte en groetjes van Jos en Wilma.

  6. 8 december 2011 op 23:52 | #6

    Hallo Michiel

    wat knap dat je het zo helder uitlegt! Sterkte daar en ik hoop dat je snel weer weg kan.

    groeten Fred

  7. anita van Ek
    9 december 2011 op 21:02 | #7

    Hoi Michiel,

    Alweer een goed uitleg, hopelijk voel je ook snel resultaat en kan je daar weer weg! Sterkte Michiel, we denken veel aan jullie,

    Veel liefs,
    Anita en jongens

  1. Nog geen trackbacks.