Drukke dag

19 september 2006 Reageer Ga naar reacties

Na een nachtje niet geweldig te hebben geslapen (vanaf 6 uur eigenlijk geen oog meer dicht gedaan) volgde een enorm drukke dag. Het begon s’ochtends meteen leuk:  “Hallo meneer, wat is uw geboorte datum, *ik deed mijn ogen open (voor zover ik die dicht had)*, 16-10-88” vervolgens kwam er vrijwel direct een naald op me af voor bloedafname. Leuke start weer.

Om half 11 kwamen ze even kort uitleggen hoe ik thuis handmatig mijn longfunctie moet moeten. Hiervoor heb ik een klein apparaatje gekregen, waarop ik twee keer per dag zo krachtig mogelijk moet uit ademen. Als de waarde die de test geeft teveel zakt moet ik dan contact opnemen met het ziekenhuis.

De fysio ging weer goed, net zoals de röntgenfoto, waar ik overigens weer 35 minuten moest wachten omdat ze niet goed doorgebeld hadden dat ik opgehaald kon worden… Toch jammer omdat het al zo’n drukke dag was.

In het rustuur heb ik gelukkig als een blok geslapen zonder slaap pilletje ofzo, ik was uitgeput. Daarna ging de dag ook een stuk beter, maar echt veel te druk. De arts kwam tijdens mijn rust uur even een praatje maken, s’middags sprayen, gesprek hier, gesprek daar, weer naar de fysio. Om half 5 zat ik eindelijk stil.

Mijn pa en ma hebben in de middag ook een gesprek gehad en ik weet wat meer over het onderzoek van mijn PEG. Woensdag ochtend gaat dat plaatsvinden, ik weet er nog niet zo heel veel van, alleen dat het onder een roesje gebeurt en ik dus dan weer tijdelijk een infuusje moet hebben (om het medicijn voor het roesje te geven).

S’avonds was het bezoek erg gezellig, en daarnet heb ik Ice Age 2 en een stukje Lord of the Rings gekeken. De avond viel dus wel mee, omdat ik het goed ingepland had, maar nu is het nog steeds 12 uur, en is mijn stilnoct volgens mij alweer aan het werk gegaan, misschien moet ik dat toch beter plannen de volgende keer 😉

  1. wim
    19 september 2006 op 01:09 | #1

    Hallo Michiel, taaie rakker
    Volgens mij is die stilnoct van jou een placebo en heb je dat door!
    Je krijgt al aardig wat praatjes en wordt goed bezig gehouden zo te lezen.Al met al vind ik het verbazend hoe het allemaal gaat en geeft het een heel positief gevoel. Als je nog niet buiten westen bent door de stilnoct slaap lekker en anders alvast een goede morgen zonder geboortedatum en naald die op je af komt. Groetjes Wim.

  2. Jantine
    19 september 2006 op 15:04 | #2

    Hoi Michiel,
    geweldig dat het allemaal zo goed verloopt!
    Ze weten je daar wel bezig te houden precies.
    k hoop dat het onderzoek van je PEG niet te vervelend wordt. En een vraagje: waarom moet je ’s morgens je geboortedatum zeggen? Is je naam niet goed genoeg? Of zetten ze je geboortedatum op het buisje met bloed? Reduceren ze je daar tot een getal?
    Groeten, Jantine

  3. marga
    19 september 2006 op 16:03 | #3

    Ha Michiel,
    succes morgen met het hele PEG-gebeuren
    groetjes
    Marga

  4. marion
    19 september 2006 op 19:14 | #4

    Ha die Michiel!

    Fijn dat er nu eindelijk iets aan je PEG gedaan gaat worden! Hopelijk valt dat mee!
    We duimen woensdag weer voor je!

    Veel groetjes van Lieke, Maartje, Hanneke, Jan en Marion

  5. Bas Schoof
    19 september 2006 op 19:59 | #5

    Hoi Michiel, jammer dat het gaatje niet vanzelf dicht gaat, succes morgen. Het zou mooi zijn als je vrijdag weer naar huis mag. Lukt dat niet en komt het voor je ouders uit dan probeer ik weer mee te rijden.
    Ben om 14.20 uur vrij.
    Groetjes van ons allemaal,
    Bas

  6. jacqueline
    19 september 2006 op 22:50 | #6

    Hoi Michiel,
    Ik heb al enkele keren gekeken of er al nieuws is van vandaag, maar daar dat niet zo is willen we je veel sterkte wensen voor morgen.
    De groetjes van ons allemaal.

  1. Nog geen trackbacks.